Hei Tuva!

Postet av Adam og Eva Grünerløkka den 6. Aug 2023

Vi har gleden av å ønske Tuva velkommen til teamet i Adam og Eva Grünerløkka. Bli kjent med henne her:




Hvem er du og hva har du gjort tidligere?

Mitt navn er Tuva, og jeg kommer fra Kløfta. Jeg startet min frisør utdanning midt under Korona-pandemien på Lørenskog Videregående Skole, og tok svennebrevet i april 2023. 


Hvorfor er du frisør?

Jeg har alltid hatt  lyst til å jobbe som frisør, og jeg trives med å jobbe med henda og være kreativ. Det er veldig tilfredstillende å se kunden smile når de det har fått en ny klipp og/eller farge hos meg - da vet jeg at de er fornøyd med arbeidet mitt. Før jeg begynte frisørutdanningen min var det beste jeg viste å å dra til frisøren, og det er den følelsen jeg hadde da jeg vil dele videre til mine kunder.

Hvorfor vil du jobbe hos Adam og Eva Grünerløkka?

Jeg har alltid hatt lyst til å jobbe hos Adam og Eva, og jeg la merke til salongen Grünerløkka da den åpnet for to år siden. Under læretiden deltok jeg på et kurs med Akademi Artist Stian Hernes på Adam og Eva Skole og Akademi, og det gav meg bare enda mer lyst til å jobbe i dette firmaet. Jeg ser fram tid å utvikle meg og mine ferdigheter hos Adam og Eva Grünerløkka.


 

Hvor henter du inspirasjon?

Jeg følger flere profiler på sosiale medier. Det er spennende å se de forskjellige utrykkene til bl.a disse flinke frisørene:


www.instagram.com/hairbyisabellaus


www.tiktok.com/@assort.hair


Hva er din favoritt frisyre for høsten 2023?

Jeg synes det er spennende å se hvordan fletter kan løfte en frisyre.


Tuva er Stylist, og du kan booke time nettbestillingen her, eller ringe salongen på 21042060.




Gratulerer Melina!

Postet av Adam og Eva Grünerløkka den 22. Nov 2022


Vi gratulerer Melina som har bestått Adam og Eva sin internopplæring, steget i gradene og er nå Stylist hos Adam og Eva Grünerløkka! 



Våre stylister er lærlinger som har fullført Adam og Eva sitt interne opplæringsprogram og er klare for å ta svennebrevet. 


Følg henne på Instagram for å la deg inspirere: melinaa.hair



For å booke time hos Melina bruk nettbestillingen her, eller ring salongen på 21042060!




Gratulerer Annette!

Postet av Adam og Eva Grünerløkka den 26. Sep 2022

Vi gratulerer Annette som har bestått Adam og Eva sin internopplæring, steget i gradene og er nå Senior Stylist hos Adam og Eva Grünerløkka! 



Våre Senior Stylister har fullført og bestått Adam og Eva sitt interne opplæringsprogram og har svennebrevet.


Følg henne på Instagram for å la deg inspirere: hairbyannettethunestvedt



For å booke time hos Annette bruk nettbestillingen her, eller ring salongen på 21042060!



Hei Ane!

Postet av Adam og Eva Grünerløkka den 20. Aug 2022

Ane er Senior Art Director hos Adam og Eva Grünerløkka.
Bli kjent med henne her:


 


Hvem er du, og hva har du gjort tidligere?

Jeg vokste opp på Hedmarken, og startet frisørkarrieren min som 13-åring da jeg jobbet som ryddehjelp på lørdager i en lokal salong. Jeg har akkurat flyttet hjem til Norge etter 20 år i London, hvor jeg har dyrket faget. Jeg har vært heldig, og jobbet i en salong som også har et Akademi, så jeg har hatt mange spennende utfordringer. Både som frisør i salong, lærer på akademiet og som en del av teamet på show og photoshoots, jobbet på London, Paris og Milano Fashion Week, stylet hår for lookbooks og musikkvideoer. Jeg tror jeg har prøvd det meste av hva frisørfaget har å by på! Før jeg flyttet til England hadde jeg 7 fantastiske år hos Adam og Eva, hvor jeg blant annet jobbet som Artist på Akademiet, og var faglig leder på Arkaden.


 Ane på jobb på London Fasion Week med Rose Huntington-Whitley.


 Ane på scenen for Saco på Salon International.


La deg inspirere av Anes Instagram: aneangelwork



Hvor for er du frisør?

Jeg er veldig glad i mennesker. Jeg liker den tiden jeg har med kundene mine, alt fra store dramatiske forandringer til små justeringer mens håret skal vokse. Noen blir man veldig godt kjent med, og løser alle verdens problemer med mens foliestripene virker, mens andre kunder foretrekker å lukke øynene og ha en behagelig behandling uten at for mye blir sagt. Reisen du tar med kunden din, stor eller liten er spennende. Og så får man jobbe visuelt og kreativt, og det er grunnen til at jeg har blitt så lenge i faget. Hver jobb er forskjellig, og å holde seg oppdatert og ikke være redd for å prøve noe nytt og lære nye teknikker er viktig.


Her er Charlene Spiteri som jeg stylet for Evening Standard.
Pageboy klippen hun har er ett eksempel på en tidløs klipp
som er like kul avslappet og bustete som her eller stylet med presisjons linjer.



Hvorfor vil du jobbe hos Adam og Eva Grünerløkka?

 Jeg traff Eirik som eier salongen før jeg flyttet til England, og syntes han var både flink og hyggelig! Så det var en god start – godt arbeidsmiljø er så viktig. Salongen er utrolig fresh, og resten av teamet er også både dyktige og drevne. Det er en salong hvor man kan være både kreativ, og bygge en spennende kundekrets. Tikker alle bokser!


 



 Hvor henter du inspirasjon?

 Jeg henter inspirasjon fra musikk, kunst og film. Det er mye inspirasjon å hente i musikk – både fra håret og stilen til ikoniske musikere, til subkulturen som følger de forskjellige sjangrene av musikk. 


Dawid Bowie på 70-tallet.


Å gå på en kunst utstilling er ofte også inspirerende – fra fargepalett til form, og også stemningen noen kunstnere illustrerer. 


The Loneliness of the Heart med Tracey Enim og Edvard Münch.


Hele Pre Raphaelite eraen var utrolig inspirerende for lange romantiske hår med vakre farger.
Her er The Lady of Charlott fra 1888 malt av John William Waterhouse.


Jeg bruker også film som inspirasjon, alt fra teatralske stum filmer til drømmende Ingmar Bergman og vakker film noir. Fellini og David Lynch er andre favoritter. Sist, men ikke minst er kundene mine inspirerende – det å lytte er utrolig viktig, og jeg har funnet mye inspirasjon i forskjellige ideer kunder har hatt gjennom årene.


Theda Bara i Frank Powel´s A Fool There Was fra 1915.


Louise Brooks i Georg Willhelm Pabst´s Pandora Box fra 1929.



 Jean Seberg i Jean-Luc Godard´s Breatless fra 1960.


 Bibi Anderson og Liv Ullman i Ingmar Bergmans Personae fra 1966.


Patricia Arquette og Bathazar Getty i David Lynch´s Lost Highway fra 1997.



Hva er dine favoritt trender fra motevisningene for fw22?


Marc Jacobs fw22

Jeg elsker alternativt hår og henter mye inspirasjon fra musikk, så denne pønka stilen er rett oppi gata mi! De harde perfekte linjene i panneluggen, som er fremhevet ekstra med barberte sider og øyebryn ser tøft og kompromissløst ut. Kombinert med mykere lengder bak er denne sveisen både edgy og feminin.



Fovari fw22

Hva er vel mer elegant enn Victory Rolls? Denne stilen fra 40-tallet er oppkalt etter en jagerfly manøver i krigstiden der piloten flydde i loop for å feire seier. Fovari har tatt en tradisjonell frisyre, latt selve Victory Rollen være litt myk og avslappet, og oppgradert den med sleeke sider og glinsende poker rett hestehale. Jeg synes dette er den perfekte frisyren etter en lang pandemi hvor de fleste ikke har prioritert å ha glamorøst hår!



Ane er Senior Art Director, og du kan booke time nettbestillingen her, eller ringe salongen på 21042060.




Gratulerer Natalie!

Postet av Adam og Eva Grünerløkka den 14. Mai 2022

Vi gratulerer Natalie som har steget i gradene, og er nå 
Senior Art Director hos Adam og Eva Grünerløkka! 



Våre Senior Art Directors har mange års erfaring som frisør. De er viktige rollemodeller og har en stor kundekrets. Disse frisørene har ett høyt faglig nivå og lang ansiennitet i Adam og Eva. Mange av våre Senior Art Directors har undervist internt i Adam og Eva og eksternt for våre samarbeidspartnere.


Følg henne på Instagram for å la deg inspirere: beckfordhair